TEEMASALONKI Virittäydy illan pääohjelmaan teemasalongin myötä!

/

Teemasalongissa nautit ohjelmasta osana koko illan musiikki- ja taidenautintoa. Teemasalongit ovat hieman intiimimpi tapahtuma jonka kautta virittäydyt tunnelmaan ennen pääkonsertteihin siirtymistä. Helatorstai-ilta 10.5. jatkuu Hypocondrie-konsertissa samalla lipulla Kauniaisten kirkossa. Yhtä mukava lauantai 12.5. puolestaan jatkuu Kapsäkissä Helsingissä My Dearest, My Fairest -konsertissa.

TEEMASALONGIT
Valitse sopiva salonki pääkonsertin yhteyteen:

To 10.5. klo 17 Kauniainen

KAAMOS KOSMOS
Villa Vallmogård, Valmukuja 3, Kauniainen
Runoja ja improvisaatioita valon ja pimeyden sydänmaasta
Dorothea Grünzweig, runot ja lausunta
Laura Kokko, viulu ja elektroniikka

Runoilijan sanoja luova, rytminen runous, jossa on pohjoisen luontoon ja sielunmaisemaan liittyviä ainutlaatuisia kuvia, avartuu monikerroksisiksi äänitiloiksi viulistin ilmaisuvoimaisissa, suggestiivisissa improvisaatioissa. Kaamos Kosmos -ohjelma koostuu Grünzweigin samannimisen runokokoelman pimeistä ja valoisista runoista, joiden välissä kuullaan kertomuksia runojen syntyprosessista, sekä Kokon improvisaatioista, joiden itse sävellettyjen osien rinnalla on hetkittäin kuultavissa tuttujen sävelmien katkelmia. Laura Kokko käyttää improvisaatioissaan luuppaustekniikkaa, jonka avulla viululla on mahdollista luoda musiikillisia monikerroksisia kudoksia.

SOVITUSKOPPI
Sebastoksen kappeli, Kauniaistentie 11, Kauniainen
Voiko barokkimusiikkia soittaa millä vain soittimella?

Ennen vanhaan oli hyvin tavallista esittää musiikkia niillä välineillä ja voimilla, jotka olivat saatavilla. Eikä säveltäjääkään aina kiinnostanut kertoa nuottimateriaalissa, että mille vehkeille musiikki on tarkoitettu soitettavaksi. Nykyään on tarjolla valtava arsenaali vanhoja ja uusia soittopelejä, joilla kaikilla on vahvuutensa ja rajoitteensa. Missä menevät sopivuuden, hyvän maun ja toimivuuden rajat? Tätä pohtii keskustellen ja musisoiden Matias Häkkinen ystävineen.

Salonki + HYPOCONDRIE
Yhteislippu 25/12 €

La 12.5. klo 18 HELSINKI

VOCES
Koneen Säätiön Kamari, Tehtaankatu 21 B 45, Helsinki
Säveltaiteen inspiraationa ihmisääni ja Kokkonen
TEMA-kvartetti
Kokkonen, Salmenkangas

Millainen musiikillinen kokonaisuus jousikvartetosta syntyy kevään 2018 aikana, kun inspiraationa on 42 vuotta sitten sävelletty teos ja ihmisäänen kietoutuminen jousisoitinten sävymaailmaan? Tätä syntyprosessia seuraavat ja toteuttavat säveltäjä Janne Salmenkangas yhteistyössä TEMA-jousikvartetin kanssa. Konsertissa kuullaan Salmenkankaan 1. Jousikvarteton kantaesitys ja luovuuden yhtenä lähteenä toiminut Joonas Kokkosen 3. Jousikvartetto.

Salonki + MY DEAREST, MY FAIREST
Yhteislippu 30 / 17 €

Lisätiedot: encanto(at)encanto.fi