Taiteilijat

Georg Kallweit

Georg Kallweit on maailman ykköskaartiin kuuluva barokkiviulisti, jonka solisti- ja konserttimestariesiintymisiä on kuultu ympäri maailmaa sekä lukuisilla levyillä. Viime aikoina hän on osallistunut musiikkiteatterityyppisiin projekteihin. 

Lue lisää

Joanna Dudley

Vanhan musiikin opintoja Amsterdamissa, traditionaalisen japanilaisen huilunsoiton opiskelua Tokiossa, performanssitaiteilua, säveltämistä, laulua...mihin ei tämä monitaituri kykenisi. Yhdessä yhtä monilahjakkaan Juan Kruz Díaz de Garaio Esnaolan kanssa pari häkellyttää...

Lue lisää

Juan Kruz Díaz de Garaio Esnaola

Kontratenoriksi Amsterdamin vanhan musiikin koulutusohjelmasta valmistunut tanssitaituri ja koreografi on tuttu näky mm. Sascha Waltzin huomiota herättäneissä projekteissa.

Lue lisää

Encanto House Band

Encanto House Band on festivaaliyhtye ja musiikkilaboratorio, jossa eri maista saapuvat taiteilijat työskentelevät yhdessä. Annetaan kulttuurivaikutteiden virrata suuntaan ja toiseen, löydetään uusia näkökulmia ja työtapoja. Foto: Folkert Uhde

Lue lisää

Elina Albach

Cembalisti Elina Albach on kokeilunhaluinen barokkimusiikin tulkitsija. Hänestä barokin ei siedä pölyttyä, vaan se pitää tuoda nykypäivän kuulijoille kaikkine sen rikkaine ja monipuolisine ominaisuuksineen. Ja mikäpä estää soittamasta cembalolla nykyajan musiikkiakin!

Lue lisää
Kuva: Marco Borggreve

Marianna Henriksson

Marianna Henriksson työskentelee mielellään yhdistäen eri taiteen-ja musiikinlajeja. Kansanmusiikkilevytys, breakdance-show, tanssiproduktiot, uusi ja vanha musiikki innostavat. Sibelius-Akatemian jatko-opinnoissaan hän keskittyy 1600-luvun italialaiseen musiikkiin ja tuo sen tunneilmaisua myös muiden taiteenlajien yhteyteen.

Lue lisää

Jussi Seppänen

Sellisti Jussi Seppänen on hersyvä niin musikanttina kuin sanaseppona. Lukuisissa yhtyeissä esiintyvä Jussi luo hengittävän ja ilmavan tilan, jossa kamarimusiikilliset ideat pääsevät pulppuilemaan. 

Lue lisää

Anna Rinta-Rahko

Tässä on basso! Bassoa ja Annaakin voi ihastella vaikkapa Lahti Sinfonian tai Suomalaisen barokkiorkesterin riveissä. Olisi saattanut käydä niinkin, että Annasta olisi tullut krummhorn-soittaja. Sekin olisi ollut hyvä juttu.

Lue lisää

Anthony Marini

Anthony Marini on Suomeen kotiutunut yhdysvaltailainen barokkiviulisti, jonka aktiivisuus ja kommunikatiivisuus näkyy ja kuuluu viulunsoitossa ja elämänmenossa muutenkin. Anthony soittaa myös alttoviulua ja gambaa.

Lue lisää

Dora Asterstad

Dora edustaa monikulttuurisuutta parhaimmillaan! Ruotsissa syntynyt, juuriltaan bulgarialainen viulistitaituri asuu suomalaisten onneksi nyt Suomessa ja vieläpä Encanto Festival -kaupungissa Kauniaisissa.

Lue lisää

Laura Kajander

Laura Kajander on alttoviulisti ja yleisorganisaattori. Näkökulma kulttuuritapahtumien järjestämiseen on avoimen idealistinen; tavoitteena on yleinen elämänlaadun parantaminen kaikenmoisia taide-elämyksiä mahdollistamalla niin luoville taiteilijoille kuin tuotoksista nauttimaan pääsevälle yleisölle.

Lue lisää

Lea Pekkala

Sellisti Lea Pekkala on kamarimuusikko, lajinsa puhdasverinen edustaja. Lajityypissä vaadittavat ominaisuudet kuvaavat osuvasti Lean elämää ylipäänsä: hetkessä aistit avoinna ja reagoivasti eläminen sekä yhdessä rakentaminen ja kokeminen.

Lue lisää

Vappu Helasvuo

Vappu Helasvuo on Suomen ensimmäinen barokkialttoviulumaisteri. Vappu rakastaa musiikkia ja on soittanut useissa yhtyeissä Suomessa ja ulkomailla. Vappu on yksi Encanto Music ry:n perustajajäsernistä.

Laura Kokko

Viulisti Laura Kokon toimintaa taiteilijana kuvaa toisaalta tarve syventyä tiettyjen teemojen äärelle, toisaalta monimuotoisuus ja mielenkiinto uusia asioita kohtaan. 

Lue lisää

Dorothea Grünzweig

Runoilija, vapaa kirjailija ja kääntäjä Dorothea Grünzweig tarttuu runoissaa suomalaisiin teemoihin, luontoon, kieleen, kulttuuriin ja niiden vaikutukseen ihmisen mieleen. Hän on samanaikaisesti ’kahden maan kansalainen', ja tämä dynamiikkaa luova kaksoisperspektiivi tekee hänen teoksistaan erityislaatuisia. Hän antaa saksan ja suomen kielten sanojen törmätä toisiinsa ja tuo esiin kielten aineellisuutta ja soinnillisuutta, jotka hän välimatkan ansioista löytää uudelleen myös äidin- ja isänkielessä. Tästä on tuloksena läheinen yhteys musiikkiin.

Lue lisää

Jordy Valderrama

Jordy Valderrama on montaa asiaa, mm. nukketeatteri- ja mimiikkataiteilija, pedagogi, teatteriohjaaja sekä Encanton lavastemestari. Myös Jordyn kansainvälisyys on moniulotteista: kotoisin Perusta, opiskellut ja työskennellyt esim. Costa Ricassa, Espanjassa, Ranskassa, Yhdysvalloissa ja Englannissa, ja nyt asuu Suomessa.

Lue lisää

Iika Hartikainen

Näyttelijä ja muusikko Iika Hartikainen on syventynyt erityisesti fyysiseen- ja naamioteatteriin mm. klovneriaan ja mimiikkaan. Metamorfoosi-teatterin kautta löytynyt yhteistyö Encanton kanssa alkakoon!

Lue lisää

Alba ja Gachi Valderrama

Adalmina-prinsessan musiikkisadussa esiintyvien Alba ja Gachi Valderraman juuret ovat Perussa. Nuoret lahjakkaat sisarukset ovat esittäneet nukketeatteria ja teatteria jo kymmenen vuotta! He ovat laulaneet kuorossa ja opiskeleva koulun ohessa laulua ja viulunsoittoa sekä ovat mukana Helsingin espanjankielisessä teatteriryhmässä. 

Lue lisää

Matias Häkkinen

Matias Häkkinen on klassisen musiikin sekatyöläinen. Hän on tällä hetkellä ehkä enimmäkseen cembalisti, mutta soittaa myös urkuja, pianoa, klavikordia ja joskus sähköisiäkin soittimia. Orkesterien johtaminen, yhdessä läsnäoleminen lavalla ja sen ulkopuolella, opettaminen, ideointi, konserttien tuottaminen, festarikesä ja muut taidetoimintaan liittyvät puuhat ovat lavalla viihtymisen lisäksi lähellä hänen sydäntään.

Lue lisää
Kuva: Sandra Saulo

Mikko Helenius

Sibelius Akatemian kasvatti, kanttori, tango- ja bandoneontaituri Mikko Helenius säveltää ja sovittaa sekä esiintyy Suomessa ja ulkomailla yhtyeineen johdatten yleisön mm. tangon huumaan. Helenius on oiva esimerkki siitä, kuinka erilaiset musiikkityylit kulkevat rinta rinnan lahjakkaan muusikon arjessa.  

Lue lisää

Alfonso Padilla

Politiikkaa, historia- ja valtiotiedeopintoja, journalismia, suomenkieltä, sosiologiaa, kansantaloustiedettä....mitä ei mahtuisi Alfonso Padillan värikkääseen elämään. ”Vankila oli konservatorioni”, toteaa lopulta taiteiden pariin päätyössään päätynyt ihmistuntija.

Suomen Laulu

Suomen Laulussa viihdytään usein pitkään ja niinpä johtajiakin on kuorolla ehtinyt olla vasta kymmenen. Kauden pituudessa ensimmäisellä sijalla on oikeutetusti Heikki Klemetti 42-vuotisella urallaan. Johanneksen kirkossa kiirastorstaina laulettava Matteus-passio on niin tärkeä osa kuoron identiteettiä, että Matteuksesta on Suomen Laulussa tullut jopa ajanlaskun yksikkö. Perinteisiin kuuluu myös kuoron lipun hukkaaminen 40 vuoden välein.

Lue lisää

Esko Kallio

Hyvä kuoronjohtaja saa joukkonsa mukaan, olipa kyseessä umpimoderni kantaesitys, Matteus-passion ulkoaopettelu tai näytelmä kuorolaulusta. Suomen Laulun taiteellinen johtaja, kuoronjohtaja Esko Kallio on noteerattu niin palkittujen kuorolevytysten kuin kuoronjohtopalkintojenkin muodossa. Vähältä kuitenkin piti, ettei Esko päätynyt luonnontieteilijäksi.

Kuva: Eeva Hietala

Salla Karakorpi

Salla Karakorpi istui pianon ääreen jo viisivuotiaana ja on viihtynyt paikalla siitä asti. Nykyään hänet voi kohdata mm. Espoon musiikkiopistossa, festivaaleilla ja mestarikursseilla pianistina, korrepetiittorina, opettajana ja esiintyjänä. Viimeksi Suomen Laulun kanssa esiintyessään hän löysi itsensä myös laulamasta kuoron mukana.

Irja Kajander-Vierkens

Kuorokonsertti on oiva paikka nähdä käsikirjoittaja ja ohjaaja Irja Kajander-Vierkens hetken aikaa paikoillaan. Kuorolaulun lomassa hän esiintyy laulajana ja flamencotanssijana sekä toimii flamencokoreografina ja -opettajana, historiantutkijana ja Suomen Laulun intendenttinä.

Jenni Lättilä

Oopperalaulaja Jenni Lättilä on yhtä kotonaan sarvikypärässä kuin traktorin ohjaimissakin. Hänet tunnetaan erityisesti Wagner-sopraanona, mutta oopperan lisäksi häneltä luonnistuu myös liedlaulu, oopperaimprovisaatio ja urkujen soitto. Hän on yksi Suomen Laulun laulunopettajista ja opettaa myös Sibelius-Akatemiassa.

Anna Marte

Ihana Anna yhdistää ihmisiä - niin Encanto Festivalillakin, jossa hän esiintyy kantaattijumalanpalveluksessa solistina ja on lisäksi koonnut ja valmentanut festivaalikuoron tänäkin vuonna!

Lue lisää

Chorus Granielis

Chorus Granielis on kokeneista kuorolaulajista koottu projektikuoro. Se kokoontuu satunnaisesti sovittuina iltoina tavoitteenaan esimerkiksi Encanto-messun kantaatin kuoro-osat. Laulajat rakastavat musiikkia ja musiikillisia haasteita sekä ihailevat Encanto-muusikoiden briljanttia taituruutta ja eleetöntä heittäytymistä.

TEMA-kvartetti

TEMA on tamperelaistuneiden naisten jousikvartetti joka haluaa jakaa kvartettikirjallisuuden ilosanomaa muuallakin kuin konserttisaleissa. Lisäksi TEMA haluaa tehdä yhteistyötä erityisesti nykysäveltäjien kanssa ja kokeilla uusia suuntia.

Lue lisää

Hanna Haapamäki

Hanna Haapamäki on säteilevä muusikko, joka ihastuttaa niin aikuis- kuin lapsiyleisöä. Nokkahuiluja riittää joka lähtöön, minkä lisäksi Hanna soittaa traversoa. Hannan iloinen nauru ja mukaansatempaava soittotyyli pirskahtelevat energiaa.

Lue lisää