ANGELS' SHARE - Staged concert Näyttämöllinen konsertti ja juhlat päälle

27.05.2017 / 19.00 / Uusi Paviljonki
Läntinen koulupolku 1-3

”Angel´s share” eli ”enkelin osuus” on viskin tislaukseen liittyvää hävikkiä kuvaava sanontatapa ja myös tässä esiteltävän leikkisän ja vertauskuvia pursuavan konsertti-illan otsikko. Musiikillisia yhtymäkohtia kuullaan Purcellin ja pubimusiikin välillä kun esityksessä kohtaavat vanha korkeakulttuuri ja pubikulttuuri melankolian, vimman ja elämänilon siivittämänä. Tekijöinä ovat palkittu berliiniläinen musiikkiteatteriryhmä Nico and the Navigators sekä berliiniläinen Urban Strings -yhtye.

Nico and the Navigators
Urban Strings

Engelsmanni, jonka sydän sykkii Skotlannille, etsii identiteettiään eri kulttuurien välimaastossa. Herran kyydissä kuljetaan mielikuvituksellinen musiikillinen ja absurdi matka, joka vie meidät Lontoon hovisssa kuultavista Purcellin sävelmaailmoista fiddle-kulttuuriin, joka yhä elää Skotlandin ylämailla.

Urban Strings -yhtye ja tanssija Nadine Milzner sekä sopraano Julla von Landsberg löytävät toisensa eriskummallisessa kulttuurien sulatus- ja sekoituspisteessä. Improvisaatio ja skottilainen fiddlemusiikki värittävät Purcellin musiikkimaailmaa tai sekoittuvat siihen. Nicola Hümpelin navigoima konsertti-ilta kutkuttaa brittiläisen huumorin ja snobisminkin kautta. Kas tosiaan, very spohisticated!

Katso klippi:

Nico and the Navigators
Urban Strings
Nicola Hümpel, ohjaus
Georg Kallweit, musiikillinen suunnittelu
Julla von Landsberg, sopraano
Nadine Milzner, performanssitaiteilija
Jonathan Scholey, näyttelijä