Mesenaatti.me
Encanton joukkorahoituskampanja: Angel's Share - A Staged Concert

Angel’s Share on festivaalimme pääteos toukokuussa 2017. ”Lavastettu konsertti” yhdistää viskintislausta, shakespearelaista näyttämötaidetta ja koskettavaa barokkimusiikkia uudella ja jännittävällä tavalla. Nyt tämä huippuluokan esitys tuodaan ensimmäistä kertaa Suomeen. Tarvitsemme kuitenkin apuasi spektaakkelin toteuttamiseen! Niinpä järjestämme joukkorahoituskampanjan Mesenaatti.me-palvelun kautta. Mesenaatin kautta yksityiset henkilöt, yhdistykset ja yritykset voivat osallistua mielenkiintoisten hankkeiden rahoittamiseen. Näin projekteista tulee meidän kaikkien yhteisiä! Angel's Share -mesenaattikampanjan löydät osoitteesta www.mesenaatti.me/encantoangelsshareTu(l)e ja hämmästy!

Mikä Angel’s Share?

Angel's Share ei ole konsertti. Tai ainakaan se ei ole pelkästään konsertti. Sitä vastoin Angel's Share on kulttuurien välimaastoissa harhaileva esitys, jossa yhdistyvät niin lumoava barokkimusiikki, shakespearelainen näyttämö- ja tanssitaide kuin viskintislauskin. Esityksen tarinassa engelsmanni, jonka sydän sykkii Skotlannille, etsii identiteettiään eri kulttuurien risteyskohdissa. Herran kyydissä kuljetaan mielikuvituksellinen musiikillinen ja absurdi matka, joka vie meidät Lontoon hovissa kuultavista Purcellin sävelmaailmoista fiddle-kulttuuriin, joka yhä elää Skotlandin ylämailla. Myös viskillä on tarinassa keskeinen rooli. Illan aikana vanha korkeakulttuuri ja pubikulttuuri kohtaavat – melankolian, vimman ja elämänilon siivittämänä.

Lavalla kuusihenkinen Urban Strings ja tanssija Nadine Milzner sekä sopraano Julia von Landsberg löytävät toisensa eriskummallisessa kulttuurien sulatus- ja sekoituspisteessä. Dramaturgi Nicola Hümpelin navigoima konsertti-ilta kutkuttaa brittiläisen huumorin ja snobisminkin kautta. Kas tosiaan, very spohisticated!

Angel’s Share on pyörinyt Keski-Euroopan konserttisaleissa jo vuodesta 2012 ja kerännyt ylistäviä kommentteja esitysmaasta riippumatta. Idean kehittäneet ja Encato Festivalinkin esityksen yhteistyökumppanit Radialsytem V ja Nico and the Navigators -ryhmä ovat palkittuja uudenlaisten konserttikokonaisuuksien edelläkävijöitä. Nyt esitys tuodaan ensimmäistä kertaa Suomeen.

Miksi Angel’s Share?

Encanto Festivalilla uskotaan ennakkoluulottomuuden ja avoimuuden voimaan. Erilaisia kulttuureja ja taidelajeja sekä tapoja ja asenteita rohkeasti yhdistelemällä, sekoittamalla ja toisiinsa sulattamalla on tuloksena todennäköisesti jotain sellaista, mitä emme tienneet olevan olemassakaan. Angel’s Sharessa kulttuurit sekoittuvat jo useista maista olevan toteuttajajoukon myötä, mutta myös itse esityksen tarinassa. Toisaalta teoksessa yhdistellään ns. vakavaa musiikkia kansanmusiikkiin ja runotaidetta humaltumistematiikkaan. Lisäksi produktiomme harhailee niin musiikkiteatterin, lausuntaillan, konsertin kuin pubinäytelmänkin välimaastossa. Kokonaisuutta onkin mahdotonta kategorisoida mihinkään. Yleisö pääsee seuraamaan tätä sekoitusta turvallisesti omilta penkeiltään vain taidokkaasta taiteesta nautiskellen, ilman klassisen musiikin vakavana koettua kontekstia.

Encanto Festivalilla puhalletaan klassisen musiikin teoksiin uutta henkeä. Konsertit ovat sisällöltään täynnä historian meille jättämiä teoksia, mutta lähestymiskulma on moderni ja tämän päivän ihmiselle ymmärrettävä. Maailmalla tällainen klassista musiikkia uudella tavalla käsittelevä ilmiö tunnetaan nimellä ”indie classic”, joka kuvastaa taiteen vapautta. Kyseessä on instituutioiden ulkopuolella tapahtuvaa kekseliästä ja vaikuttavaa taiteentekoa, jossa usein on huumoria ja hauskanpitoa mukana.

Uuden etsiminen ja kokeileminen, jopa harhailu, vaativat rohkeutta ja kylmäpäisyyttä. Angel’s Share -produktion esiintyjät ovat maailmanluokan ammattilaisia, joilla on uskallusta heittäytyä johonkin täysin tuntemattomaan. Tällainen huippuelämys tulee Suomessa harvoin vastaan. Parhaimmillaan se inspiroikin myös kotimaisia taiteilijoita tuottamaan yhä moninaisempaa kulttuuria – laadusta tippaakaan tinkimättä.

Mihin ne enkelit sitten jäivät?

Otsikko ”Angel's Share” eli ”enkelin osuus” ei esityksessämme viittaa mihinkään taivaalliseen, vaan on viskin tislaukseen liittyvää hävikkiä kuvaava sanontatapa. Se on myös vertauskuvia pursuavan konsertti-iltamme otsikko. Monestihan merkityksellisemmät asiat tapahtuvat niissä näkymättömimmissä ja kuin ilmaan haihtuvissa osissa elämäämme…

/ 16.10.2016 / - 06.12.2016 /

Mukaan mesenoimaan? Miten voin osallistua joukkorahoitukseen?

Angel’s Share - A Staged Concert on festivaalimme pääteos toukokuussa 2017. ”Lavastettu konsertti” yhdistää viskintislausta, shakespearelaista näyttämötaidetta ja koskettavaa barokkimusiikkia uudella ja jännittävällä tavalla. Nyt tämä huippuluokan esitys tuodaan ensimmäistä kertaa Suomeen. Tarvitsemme kuitenkin apuasi spektaakkelin toteuttamiseen! Siksi järjestämme joukkorahoituskampanjan Mesenaatti.me-palvelun kautta. Mesenaatin kautta yksityiset henkilöt, yhdistykset ja yritykset voivat osallistua mielenkiintoisten hankkeiden rahoittamiseen. Valitset vain sopivan vastikkeen (esim. lippuja, VIP-kohtelua tai yrityspaketin) ja klikkaat itsesi mukaan. Näin projektista tulee meidän kaikkien yhteinen! Angel's Share -mesenaattikampanja avautuu 16.10.2016 osoitteessa www.mesenaatti.me/encantoangelsshare.

> Lue lisää