KRICH!!! Musiikkiteatteria taistosta lohtuun klo 10 ja 12

26.05.2017 / 12.00 / Uusi Paviljonki
Läntinen koulupolku 1-3

Nuoret esiintyvät nuorille konsertissa, jonka dramaturgia käsittelee kiistatilanteita ja sopua. Mukana on katutaiteita ja klassista ohjelmaa. Monikulttuurisuus on moniulotteista sisällön ja esiintyjien osalta, kun mukana on tanssijoita ja muusikoita erilaisista kulttuureista (katu, konserttisali, Eurooppa, Syyria...). Kouluille tarkoitetut ohjelmat antavat paljon keskustelunaiheita ajankohtaisista asioista.

Nuorisobarokkiorkesterit Bachs Erben (Michaelstein) ja Itis Ensemble (Itä-Helsingin Musiikkiopisto)
Heike Hennig, ohjaus ja koreografia

Bachs Erben (Michaelstein) -nuorisobarokkiorkesteri
Itis Ensemble (Itä-Helsingin Musiikkiopisto) -nuorisobarokkiorkesteri
Heike Hennig, ohjaus ja koreografia
Raphael Alpermann, musiikin ohjaus
Georg Kallweit, musiikin ohjaus ja suunnittelu
Lukas Steltner, tanssi
Hong Thai Nguyen, tanssi
Hanna Pesonen, Itis Ensemblen valmennus

Musiikkitermi Concertare juontaa juurensa sanasta ”kilpailu/riita”. Krich puolestaan on vanhaa saksaa ja tarkoittaa sotaa. Tässä musiikki- ja tanssiprojektissa kohdataan riita- ja sotatiloja, joilta emme voi välttyä ihmiselämässämme. Konflikti voi olla sisäinen tai riitelyä läheisten kanssa tai sotimista alueellisesti tai maailmanlaajuisesti.

Me kaikki koemme ilon ja epäonnen hetkiä. Turhaumia voi tulla läheisten kesken, minkä lisäksi kohtaamme vihaa ja ymmärtämättömyyttä, ystävien välisiä riitoja, vanhempien ja lasten välisiä kiistoja sekä riitelyä naapureiden, koululaisten, rakastavaisten, vasta muuttaneiden, autoilijoiden tai kollegoiden välillä.

Pyrimme sovittelemaan kiistatilanteita, mutta joskus erimielisyyksiin ei löydy ratkaisua ja keskustelut valuvat hukkaan ja välirikoilta ei vältytä. Harmoniseenkin yhdessäoloon voi tulla murtumia ja pieni aaltoilu saattaa kasvaa suureksi huojunnaksi ja konfliktia ei voi välttää. Tulee apokalyptinen hämminki, terävä kipu, traaginen hiljaisuus sekä pakenemista ja surua...mutta kuitenkin jostain nousee lohtu ja toive sovinnosta, anteeksiannosta ja uudesta alusta.

Barokkimusiikista löytyy vastineita monenlaiselle tunnekirjolle fyysisenäkin kokemuksena. Tämän nuorisoprojektin kaikki esiintyjät, niin muusikot kuin tanssijat, ovat osallisina musikaalisissa ja liikekielen osioissa ja ryhmäkoreografian keinoin ilmaisu on moninaista.

Barokkiorkesterin 16 nuorta saksalaista barokkimuusikkoa, 10 suomalaista nuorta muusikkoa, kaksi tanssijaa, kaksi syyrialaista muusikkoa ja koreografi Heiki Henning rakentavat jännitteen sota- ja riitatilanteiden ja rauhanomaisen yhteiselon välillä. Käytössä ovat barokkimusiikin harmoniat ja dissonanssit, hellän tanssin ja ruumiillisen ekstaasin kuten kadulta tutun krumping-tanssin, nykytanssin tai breakdancen mahdollistamana. Barokkimusiikin lisäksi kuullaan nykypäivän äänimaailmaa, joka luo siltaa eri aikojen ja paikkojen välille.