Mayumi Hirasaki


Barockviolinisten Mayumi Hirasaki är hemma från Japan och har uppträtt i talrika länder med olika ensembler som konsertmästare och kammarmusiker. Encanto Festival är hennes Finlandsdebut.

Mayumi har studerat violinspel vid Tokyos konsthögskola. Efter diplomexamen med utmärkta vitsord fortsatte hon sina studier under ledning av Daniel Gaende vid Nürnberg-Augsbergs musikhögskola i Tyskland. Intresset för tidig musik ledde hennes väg vidare till Münchens teater- och musikhögskola 2007, där hon studerade för Mary Utiger.

Mayumi har deltagit framgångsrikt i tävlingar både i Japan, Tyskland och Belgien speciellt som kammar- och barockmusiker. Som konsertmästare eller gästartist har hon uppträtt på världens mest betydande konsertestrader tillsammans med många ryktbara ensembler och dirigenter inom tidig musik. Som så många stjärnmusiker har Mayumi också varit flitig i inspelningsstudion.

Sedan 2009 undervisar Mayumi barockviolin och barockaltviolin i Essen. Sedan 2011 är hon konsertmästare i Concerto Köln vid sidan av sin övriga turnéverksamhet.